Welkom op de website van Autobedrijf van der Vaart in Overasselt, altijd diverse betrouwbare occasions op voorraad.

APK keuring auto, camper en bedrijfswagen

U kunt bij ons terecht voor de APK keuring van uw auto, camper of bedrijfswagen (tot 3500 kg), zeker als u in Overasselt woont. Want waarom zou u het ver zoeken als deze keuring voor een scherpe prijs om de hoek gedaan kan worden? Gemak dient de mens! Ook als u woonachtig bent in nabijgelegen plaatsen als Heumen, Malden, Mook, Molenhoek, Grave, Wijchen, Cuijk en Nijmegen is Van der Vaart om dezelfde reden u graag van dienst. Indien mogelijk APK terwijl u wacht.

Meer info over APK keuring

De APK, wat staat voor Algemene Periodieke Keuring, is wettelijk verplicht. Deze auto check is ingevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen en om het milieu beter te beschermen. Het is overigens een autokeuring die in heel Europa geldt.

Hoe gaat de APK in zijn werk?

  • U krijgt een brief van de RDW als uw auto APK gekeurd moet worden. U hoeft dit zelf dus niet in de gaten te houden.
  • Vervolgens maakt u een afspraak bij een RDW erkend APK bedrijf zoals Van der Vaart. Alleen deze bedrijven mogen een bord op de gevel bevestigd hebben met daarop de volgende tekst : Erkend onderhoudsbedrijf voor periodieke keuringen van lichte voertuigen of een  sticker met daarop de tekst: APK lichte voertuigen. Hier inbegrepen zijn ook campers en bedrijfswagens tot 3500 kg.
  • De keuring wordt gedaan door de APK keurmeesters van Van der Vaart. Alleen deze keurmeesters zijn daartoe bevoegd.
  • Na de APK keuring wordt er een keuringsrapport gemaakt, die u ook krijgt. Deze keuring ontvangt u altijd, ook als uw auto afgekeurd wordt. In dit rapport zijn eventuele reparatie-, afkeur- en adviespunten opgenomen. Adviespunten zijn gebreken aan uw wagen die nu nog niet tot een afkeuring leiden.  Het is wel zaak, actie te ondernemen op die punten door de betreffende auto onderdelen te laten vervangen of te laten repareren. Dit kan ook bij Van der Vaart, aangezien we een all-round autobedrijf zijn, zie onderhoud en reparatie auto. Indien de auto is afgekeurd staan de afkeurpunten duidelijk in het rapport vermeld.
  • Het keuringsrapport is geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met) als de auto goedgekeurd is. Op de vervaldatum mag u alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren. Wees hierop bedacht.

Uiteraard is de APK keuring een momentopname, en is daarmee zeker geen garantie en waarborg dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft en aan de gestelde milieu eisen blijft voldoen. Ook is het geen garantie dat uw auto geen onderhoud meer nodig heeft tot de volgende APK keuring. Onderhoud blijft dus belangrijk in het kader van voorkomen is beter dan genezen. Bij Autobedrijf Van der Vaart kunt u daarom ook terecht voor een grote of kleine onderhoudsbeurt, en noodzakelijke reparaties aan uw voertuig.

Voor meer info over de APK keuring kunt u contact met ons opnemen, of de site van de RDW raadplegen.